Over Ons

Even wat meer over ons. Jacqueline heeft de aandoening SLE in ernstige mate. Dit houd in dat zij regelmatig ontstekingen heeft in pezen, gewrichten en daarmee gepaard een behoorlijke mate van pijn. De laatste 20 jaren heeft dit geresulteerd in het feit dat zij alleen nog maar door middel van het gebruik van een rolstoel door het leven kan. Zij heeft echter een zeer positieve kijk op het leven en is gaan onderzoeken wat zij nog wel kan in plaats van wat zij niet kan, met het motto; “Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan”. Met deze instelling is zij samen met Alex gaan rolstoeldansen in 2009. Dit heeft ons geen windeieren gelegd. We zijn baanbrekend bezig geweest voor ons zelf maar tevens voor alle mensen met een beperking. Het uiterste uit het leven halen en het uiterste uit de sport door zo het hoogste niveau en platform te bereiken. Eind 2009 zijn we wedstrijden gaan dansen en binnen 2 jaar bereikten we het hoogste niveau binnen Nederland.

In 2010 hebben we mee gedaan aan het programma “Holland’s Got Talent”, waarin we als eerste minder valide in de finale stonden van een valide talenten show op nationale televisie. Nederland was in de ban van onze romantische dans en onder de indruk van de mogelijkheden die we hebben tentoongesteld. Ook het niveau zette veel mensen aan het denken. Volgens Dan Karaty “een ware kunstvorm” en volgens Gordon “ambassadeurs van de liefde en Hollands Got Talent”. Na dit programma hebben we nog meegedaan aan Everybody dance now, programma’s van Nickolodeon en Geloof en een Hoop Liefde. In 2015 werd Jacqueline Glijn, door de Koning onderscheiden, als lid in de orde van oranje Nassau ten verdienste van haar inzet voor de sport en minder validen in het algemeen. In 2017 werden wij uitgenodigd om te lunchen, op het Koninklijk paleis Noordeinde, tijdens de “uitblinkerslunch”, waarbij mensen met een bijzondere prestatie op landelijk niveau door de Koning en de Koningin in het zonnetje werden gezet.

Wedstrijden

Vanaf 2010 ging het snel. Wij hebben vanaf 2010 tot en met 2016 meegedaan aan 86 wedstrijden waarbij wij 11 x Nederlands kampioen, 7x Beneluxkampioen, 4x winnaar in Cuijk in de hoofdklasse en 1x wereldbeker kampioen werden. Hiernaast werden wij 3x Wereldkampioen bij de WDC. Van de 86 medailles waren er 74 goud. Hiernaast werden wij tot twee maal toe uitgeroepen als ambassadeurs voor de rolstoel danssport in Nederland.

Demonstraties

Wij geven demonstraties in heel Europa. Wij zijn met name heel actief in Nederland, Engeland, Italië, Monaco, Schotland, Duitsland en Frankrijk. Wij doen demonstraties in Showdans maar geven ook Motiverende lectures met als doel de mindset van mensen te veranderen over mindervalide en de sport die zij uitvoeren. Verder mensen met een beperking motiveren te gaan sporten in wat voor een sport dan ook en bedrijven cq gemeentes in binnen en buitenland te motiveren minder valide sporters en sportclubs te sponsoren.

In 2016 zijn wij na het behalen van de Wereldtitel van de WDC met de wedstrijden gestopt omdat het voor Jacqueline lichamelijk niet meer haalbaar was. Wij zijn echter noch wel als ambassadeurs van de sport actief in al het boven genoemde. Jacqueline zet zich verder in voor de Stichting Michael Post foundation voor het verder ontwikkelen van de sport en voor Inclusive Dance. Verder geeft zij les in de dansgroep Alex en Jaqueline en zal zij zich in de toekomst bezig houden als mental Coach en Jurylid. Alex is in 2018 een nieuw partnership begonnen met Sharon Schleepen en zal nog een aantal jaren actief zijn in de rolstoel danssport. Sharon Schleepen heeft in 2017 de 9e plaats behaald met single Freestyle, tijdens de wereldkampioenschappen van de IPC in België.